Forum

Garion said 18/08/2010 14:52

to skullface

No vidíš, a mě fakt letos přišel zvuk lepší než kdykoliv předtím. Výtky k němu mám, v anketě jsem mu dal za 2, ale jak jsem řekl, není pro mě dokonalý zvuk na tomto festu důležitý. Je možný, že kapely, který jsem neslyšel, problémy měly. Ale to, co jsem slyšel já, bylo na velmi slušné úrovni. Máš pravdu, že místo na poslech u kapel, který jsem chtěl poslouchat, jsem si hledal. Na druhou stranu jsem nehledal koncertní zvuk, na který jsem zvyklý z uzavřených prostor. Na přírodní tribuně byl dobrej zvuk na úrovni spodních laviček. Výš už to nebylo ono. Dole mi přišel nejlepší zvuk zhruba v půlce placu. Vzadu u zvukařů to bylo horší, ale podle mě pořád slušný. No a v prvních řadách jsem se na dokonalý zvuk rozhodně nesoustředil :-)

to leeni & skullface: s tím blížícím se lijákem by to nebylo marný. Mezi přepojováním kapel občas hodit na LED online z radar.bourky.cz, kde je vidět postup dešťové fronty s 90min zpožděním. Ale to beru jako bonbónek, kterej není zapotřebí. Mě stačilo před festem vědět, že na pátek a sobotu byla pravděpodobnost přeháněk vysoká, takže jsem si vzal věci na troje převlečení. Zmoknul jsem dvakrát. Takže jsem mohl jedny hadry ještě půjčit mokrýmu kámošovi, kterýmu v noci zmokly všechny věci v nedostatečně uzavřeným autě. Takovej neočekávanej deštíček má taky svoje kouzlo. Díky němu řadim Devinovo set za nejlepší z letoška. A taky rád vzpomínam na svojšickej závěr jednoho dne, kdy po půlnoci hráli v dešti Forgotten Silence a po nich Dissolving of Prodigy. Pod pódiem zůstala tlupa odvážných zmoklých slepic a náramně jsme si to užili. Pokud budou informace o dešti, asi mi to nedá a poběžim si do auta pro pláštěnku a bude mi to srát. Takhle jsem zmoknul a běžel se do auta převlíct, ale byl jsem spokojenej. (ty woe, já sem děsnej spisovatel :-))
death229 said 18/08/2010 13:33

heethen1

ja souhlasim z heethen1 jednou sem byl na festivalu a lidem okolo kotle vadilo ze sme do nich strcily tyhle by meli bejt vzadu a my co si chcem uzit tu kapelu naplno beze strachu ze se nekdo bude vztekat ze do nej nekdo vrazi! Bysme meli mit misto ve predu!
heethen1 said 18/08/2010 12:08

Rušičky

No byla to tradičně pecka. Věci jako problémy s kapelami a ohlašováním změn, déšť a bláto, špinavé toiky, atd. atd. … to všecko se dá bez problému strávit.

Co mě ale začíná čím dál více srát jsou lidí, kteří se postaví na kapelu doprostřed davu a ANI SE NEPOHNOU. Prostě sochy, kyselé xichty, jako kdyby se jim ten metal ani nelíbil. Každým rokem se mi zdá, že je jich více a třeba letos jsem na nářezové Hypocrisy stál obklopený těmito “rušičkami” kam oko dohlédlo.

Nejsem tak skalní, abych se dral do první řady, či tam čekal přes skupinu předtím - a tím pádem je to moje chyba, kotel byl asi zajímavější. Ale tyhle lidi fakt nechápu.
music_pioneer said 18/08/2010 11:36

Report + fotky

Zdravím,
přidávám ještě jeden nový odkaz na report letošního ročníku Brutal Assault …

http://tinyurl.com/28kyyl5 [tinyurl.com]

Zdá se, že v hodnocení vystoupení kapely Gojira se shoduje fakt hodně lidí …
slayervali said 18/08/2010 11:20

Hahaha

Ty vole, tak tam prostě nejezděte, ty zpohodlnělí slečinky z maloměsta, když brečíte že se vám uloupl nehtíček na ručičce, spadlo na vás 5,5 kapek a v kempu lidé řešili strategii Wehrmachtu, Blitzkrieg a možnost obrany ČSR v září 1938….:-D
Skullface said 18/08/2010 10:28

to leeni, Garion

leeni: Zamysli se nad tím, co píšeš ty a co my. Všichni píšeme, že na něco je blost si stěžovat (hulákání třeba). Někde vázly zásoby? Ok, proč to nezmínit, je to podnět ke zlepšení zásobování na příští rok. K dešti: Lidi je třeba informovat o změnách v programu, ale když už tam někdo bude, proč se třeba nezmínit o blížícím se prudkém lijáku? Např. na MoR 08 tohle dělali a rozhodně to bylo ku prospěchu věci. Pár lidí by si třeba došlo pro pláštěnku/igelit (ne každému je uplně jedno, že na festu v noci zmokne a klepe zbytek vystoupení kosu), lidi z obchodů by si zajistili stánky (ve stánku u kamaráda přišli o část zboží například. A tahle informace by se jim zatraceně hodila). Suma sumárum: Nikomu to neublíží, někomu to pomůže. Pokud by to pro organizátory představovalo velkou komplikaci, nemá samozřejmě cenu o tom uvažovat.

Garion: Já myslím, že zrovna s tebou tu na fóru nikdo nemá problém, naopak. Kdybys to o zvuku trošku více rozvedl, tak si ani nikdo nerýpnul. Asi si měl trošku víc štěstí na výběr pozice a vychytal si snesitelný zvuk u více kapel. Ale kritzovat zvuk a kixy zvukařů (zvukovka Meshuggah) cenu má. Je v moci pořadatelů zvuk změnit, nikoliv 100% vylepšit, to se vždy zjistí až na místě. Osobně si myslím, že o moc horší než letos to být nemůže, takže změna by byla přínosná. Důležité je psát kdy a kde byl zvuk dobrý a třeba i srovnání s přechozími ročníky. Pro mě nejlepší zvuk byl na BA 2008. Škoda, že tak nezůstal. Alespoň se ukázalo, že pronájmem dražších zvukařů se vždy nemusí docílit vyšší kvality.

Jinak jsem rád, že se v ostatních věcech shodneme. Nemá cenu řešit ceny :) a jedince, kteří mají vrchol zábavy v rozkřikování exkrementů široko daleko.
Garion said 18/08/2010 09:38

Zvuk

Já jsem nepsal, že zvuk není důležitej, ale že zvuk na BA není pro mě na prvním místě. Jsem ochoten odpustit řadu chyb zvukařům či technice. Navíc areál neoplývá zrovna ideálními akustickými vlastnostmi (zvučit bych to díky jedné přilehlé cihlové zdi fakt nechtěl). Ale že by zvuk byl tak špatnej, že bych nepoznal nějakej song? Já osobně jsem s tím měl problém jen u Gorgoroth, ale jednak jsem v tu chvíli již stál v první řadě na Candlemass a jednak si myslím, že to nebylo ani zvukařem a ani aparátem. To bylo Gorgorothem (stejně jako před dvěma lety). Ostatní kapely, co jsem slyšel, měli zvuk slušný, dobrý a některé, které jsem dříve jmenoval, vynikající.

Ještě k těm změnám. Ne každý je v areálu celý den (zaplaťpánbůh). Doby, kdy jsem v areálu trávil celé 3 dny už jsou dávno pryč. Od doby Josefova, kde se nedá pořádně v areálu odpočívat a přitom poslouchat, si kapely vybírám. Zajdu do JOsefova, do Jaroměře, posedím v hospůdkách, seznámím se a pokecám s řadou stejně naladěných lidí a pak se vrátím na kapelu, kterou chci vidět nebo chci na ní zapařit. Třeba v pátek jsem do areálu přišel příjemně naladěn až na Devina. A vím, že takových je nás víc, co si vybírají, kdy v areálu být a kdy nebýt. A proto nemáme šanci zaregistrovat změny, pokud je promítnou na LED hodinu před tím. Ale taková vývěska u vchodu, kde by změny visely už od doby jejich zjištění, by mě stačila. Mezi areálem a Josefovem korzuje stále dav lidí, kterej by tak měl o změnách tušení a stačilo by se pak zeptat nově příchozího černooděnce do hospůdky a víš to. Jinak jsem to třeba bral na Metalfestu, kde si mohl ležet a odpočívat přímo v hledišti amfiteátru a pořád si vnímal, co se děje na jevišti. Tam ses změny dozvěděl vždycky. Ale být celý den v areálu v Josefově, to je fakt masochismus a já mam BA jako dovču od práce a dětí, tak si chci taky trochu odpočinout.

Kritika je nutná k tomu, aby se úrověň udržela či pozvedla. To je jasný. Jen musí bejt kritik soudnej. Chápu, že pro každýho je důležitý něco jinýho, ale koukněte se na to taky optikou pořadatele a dostupnejch možností. Jinak vás zdravím, vaše názory beru, jen je taky kritizuju :-) Samozřejmě můžete zase kritizovat vy mě :-)
leeni said 18/08/2010 08:40

kritikům kritiky

je mi jasné, spousta vylepšení a zkvalitnění festivalu by bez konstruktivní kritiky nebyla (tribuna, schody, místa k sezení…) Jenže stěžovat si, že došla jemně perlivá voda a že v kempu lidi hulákali? Nápady jako varovat lidi, že bude pršet? To je už trochu přitažený za vlasy.
Z letoška si myslím, že bod č. 1 k vylepšení se týká informovanosti o změnách
death229 said 18/08/2010 07:35

kritikum kritiky

ja naprosto souhlasim nazory a napady sem musime davat aby byl ba lepsi a lepsi uz tady par slov padlo o cestach ke kempum stacilo by zasypat cesty do kempu sterkem aby mela voda kam odtekat a byl by klid nejsou potreba schody a sterk ten je financne zanedbatelny :))) a jeste sem chtel aby se mi podarilo vytahnout kamosku na pristi rok zopakovat z 11 rocniku dimmu borgir diky moc :)
Skullface said 17/08/2010 23:46

kritikům kritiky

Pro jedince navážející se do lidí, kteří se “opovážili” si tu stěžovat. Uvědomte si laskavě, že právě konstruktivní kritika na fóru dala podnět většině vylepšení za poslední roky (srovnání plochy v areálu, podlážky proti prachu, VIP kemp, zlepšení chování security, voda za půl žetonu.) Jasně, že stěžovat si na ceny jídla (Až nebude poptávka, půjdou ceny dolů.), počasí, nesmrtelnost chrousta nebo to, že pořadatelé v noci nechytají tmu do pytlů a nepouštějí ji ve dne při Ragnarok, nemá cenu. (Příští rok navrhuju objednat rovnou zatmění slunce :)) Ale zvuk s informovaností prostě špatné byly. Dokazuje to fakt, že na jednoho člověka, kterému to přišlo v pořádku, je několik lidí, kteří to vidí opačně. Navíc nechápu názor, že kdo přijel za hudbou, nesmí se hnout z areálu. Naopak ten, kdo opravdu přijel za hudbou, dá přednost kvalitě před kvantitou a častěji opustí areál, aby dal na chvíli odpočinout sluchovodům a bolavým nohám. A souhlasím s elmartinem, že pokud se jedná o hudební festival, je zvuk poměrně důležitý faktor při hodnocení kvality.

Předpokládám, že organizátoři jsou inteligentní lidé, kteří si z kritiky vezmou nápad a názor a z chvály motivaci. Já jsem rád, že Brutal existuje, oceňuji tu velkou práci okolo celého festivalu. Ale pokud budeme všichni zticha i když nám něco vadí, zlepšení budou přicházet velmi pozvolna… nebo vůbec ne.
elmartin said 17/08/2010 23:31

to HunterCZ

Nelze jinak, než souhlasit. Řiťolezci holt rozumět kritice neumí nebo spíš nechcou umět.
pigi17 said 17/08/2010 23:29

příště

Asi by to bylo pro Shindyho ztrátový,ale příští ročník moh udělat jako takovou nostalgickou vzpomínku na ty první ročníky.Dotáhnout méně známé kapely,plus nějaký to velký jméno a věnovat se hlavně muzice.Určitě by odpadli hospodští metloši co akorát večer mátožně přitáhli na dvě známý kapely a jinak nic.Pak takový ti koukači,co si při Napalm Death stoupnou do druhý řady a pak jenom tlemí a fotí jak debil a hlavně lidi,kteří jedou na Brutal jen k vůli tomu-ukázat se,že sem tam byl.
HunterCZ said 17/08/2010 23:23

Lejboj a Grinder88

Tak čtěte příspěvký pořádně, nejde o to shazovat práci organizátorů, ale pouze se tu debatuje o možných vylepšeních na další ročníky.

Názor, že máme být rádi za to co je je poněkud zastaralý v dnešní době. Já jsem za Brutal Assault moc rád, ale vždy je co vylepšovat a nikdo tu nekritizoval ve stylu, že to bylo diletanství celé a nemá to smysl. Co jsem si četl příspěvky, vždy bylo podotknuto, že jde pouze o konstruktivní kritiku.

Ceny jídla si určovali stánkaři, kdo za to nechtěl platit mohl jít jinam.

Pokud jste nadšenci, kteří jsou v areálu a před podiem od rána do večera, tak prosím, nikdo vám to nebere. Ale jsou lidi, kteří nemusí vidět ty či oné kapely, tak proč by měli stát na takové kapely před podiem a kysele se ksichtit?

A BA se dostal tam, kde je díky konstruktivní kritice a návrhům z řad fanoušků a pochopitelně organizátorů, kteří v téměř každém ročníku nalezli nějaký problém, který se dříve neobjevil a na přístí rok se ho snažili vyrřešit ku spokojenosti všech. Pokud bychom tu všeci drželi huby a psali jak je to všechno úžasné, tak se dle mého názoru BA nehne se Svojšic nebo dokonce z Hvozdu u Konice.

Pořadatelům pochopitelně patří dík a velké uznání, že se s veškerými riziky pouští do pořádání takovéhoto festivalu a já jasem za to jenom rád.

Nazdar
grinder88 said 17/08/2010 23:12

BA

Fakt retardi…všichni jen nadávaj…samozřejmě pro mě nejlepší BA vůbec a nejlepší fest…a kdo nadává at tam příště nejezdí
Lejboj said 17/08/2010 22:49

Asi jsem byl jinde ...

Jak čtu ty příspěvky, tak se mi ani nechce věřit, že jsem byl na BA 15. Organizace festu byla podle mě naprosto parádní. Informovanost o změnách časů kapel byla dostačující (kdo byl v areálu a přijel za hudbou, tak se prostě o změnách dozvědět musel - já jsem nepřišel o nic). Ceny piva a žrádla? Naprosto adekvátní vůči ceně vstupenky. Na příští rok navrhuju cenu za lístek zvednout na základní cenu 3000 Kč a cenu žetonu dát za dvacku. Pak nikdo nebulte… Asi ani nemáte tušení, jaké náklady BA má. Je dobře, že letos pořadatelé vydělali - alespoň budou mít chuť udělat příští BA ještě lepší. Já jim ty peníze rozhodně přeju - stresy, finanční riziko, vše může totálně posrat počasí … - to už vidí málokdo. Za mě patří pořadatelům dík za nejlepší fest u nás … a to je snad bez debat.
elmartin said 17/08/2010 20:30

Špatnej zvuk

Že na hudebním festivalu nejde o zvuk? To je snad špatnej vtip. Dobrej zvuk by měl být zvlášť na tak slavným fesťáku samozřejmostí. Lidi zaplatí za celej fest spoustu peněz, aby viděly největší hvězdy svýho žánru a nakonec jim úžasnej zážitek má klidně posrat zvuk, že ani nepoznají, co to bylo za písničku?
Horemheb said 17/08/2010 19:43

Garion

Souhlas hlavně s tím zvukem, Sepultura měla naprosto zabijácky zvuk. Candlemass přesně takový, jaký potřebovali. U Devina nemůžu říct, poněvadž jsem prchl. Ale třeba těch pět minut, co jsem viděl Ensiferum, to byla katastrofa…
Garion said 17/08/2010 18:12

to Shindy

Díky za opět výbornej festík. Jsem celkově spokojen. Jel jsem tam hlavně kvůli Devinovi a Candlemass a Devin s tím svým setem v průtrži byl naprosto geniální. Odstál jsem si ho cca v desátý řadě a výborně si to užil. Netušil jsem, že mě bude ještě bavit Sepultura, ale díky jejich playlistu ze starých pecek jsem si krásně zakotlil. Nezklamali mě ani Gwar, jejich refrén druhého songu TOI TOI TOI TOI jsme si vyřvávali celej festík. Ani mi nevadilo, že jsem byl celej červeno-zelenej po tom všem, co do nás stříkali.

Klady: malinovka, ozvučená přírodka (dalo se vychytat místo, kde přidaný vejškáče dobře doplnily přebasovanej zvuk zespoda), konečně nějaký přidaný místa na sezení, pohodoví sekuriťáci, Josefovští stánkaři.

Zápory: nezvládnutý nával u BA merchandise, nedostatečné info o programových změnách (ne všichni sledovali všechny kapely).

Vaše připomínky: Chápu, že je někteří píší pro to, aby se daná negativa do budoucna zlepšila, ale jiní někteří jsou naprosto nesoudní. Viz:
drahý jídlo - v Josefově se dalo najíst lépe za podstatně nižší ceny
drahý hnusný pivo - to samý. U některých stánků či hospůdek se dal najít celkem obstojný 12°Primátor. Na žízeň v areálu se dalo žetonový géčko snad občas přetrpět, ne? Mmch, já chodil po ránu na vyproštění na luxusního mástra.
hnusnej zvuk - takovejhle fesťák není o výborném zvuku. Jde hlavně o atmosféru. Chápu, že něco mělo horší zvuk, ale bohatě to u mě přebil fakt, že jsem je viděl naživo, zahulákal si známé pasáže s nimi a rozhodně jsem neočekával studiovej zvuk. Přesto mě překvapilo, že na obecně zvukově horší a zahuhlanější scéně Jagermeister měla jak Sepultura, tak Candlemass a Devin zvuk opravdu výbornej.
Pokřik HOVNO - to nemá cenu řešit, ztráta času.

Díky ostatním za skvělou atmosféru. Opět jsem se seznámil s moc fajn lidma a k tomu si poslechl některé mé oblíbence. Těším se moc na BA 2011. (Sold out je dobrej nápad, ale ani by mi nijak nevadilo, kdyby tam bylo těch lidí i víc.)
DerMahr said 17/08/2010 16:21

Dobrá připomínka

Potraty. Svoje názory si každej rozhodně může tlumočit jak chce, můžou se o tom zakládat weby, fora, můžou si tisknou Protipotratové noviny, mně je to fuk, ale dát na ulici plakáty s rozsekanejma dětma u eurovky…Pevně doufám, že frajerovi co tam sbíral podpisy rozbil hubu nějakej táta od dětí, či ještě líp, nějakej metloš.
Kezir said 17/08/2010 15:08

RE: POTRATY

no tato akce byla i na Benátske noci, hned u kempu……neim srovnávat genocidu v Barmě a fašismus s potraty a trestem smrti……trochu kktina……jinak festival absolutně geniální, až na fronty co se tvořili ve středu u vstupum, možná by to chtělo více vyjední míst na ty náramky…a taky cena jídla byla v některých případech přehnaně vysoká…..za rok naviděnou
payonc1349 said 17/08/2010 14:25

zloději

čauko, někdo tu říkal, že se to(s kradením) zlepšilo, tak zrovna mě vybrali a ikdyž uznávám 100% moji chybu, že jsem nedávál bacha, tak mě to pořád ještě sere a rád bych tak trochu apeloval na prasete co mi to provedl ať se přizná, vůbec se na něj nebudu zlobit :) a za druhé zprovozníte tady ztráty a nálezy? dík

Jinak kapely výborné i to ostatní supr, 100% spokojenost.
Demoness said 17/08/2010 13:38

SHINDY

myslím, že by nebylo od věci otevřít debatu na téma Brutal Assault a počet lidí. Letos to byla opravdu síla a řekl bych, že to překonalo dva roky starou návštěvnost (mám pocit, že je to dva roky, ale ono to letí jako voda, tak možná i tři ((: ). Jestli festival přesunout jinam a nebo vytisknout např 12 000 lístků a dát návštěvnosti hranice.
aargh said 17/08/2010 11:46

POTRATY

Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc - z té protipotratové agitky kolem areálu mi bylo vážně na blití, ale jinak, než autoři zamýšleli. Tak jsem se například dozvěděl, že potrat je totéž jako vyhlazování židů nebo genocida v Barmě. Štestí, že tam poblíž nestál žádná organizující aktivista, protože bych asi dodatečně potratil jeho :(
Nepřijela sem tahle verbež spolu s tím dokumentárním kinostánkem?
aargh said 17/08/2010 11:40

>>thrashKohout

Já nemluvím přímo za sebe, přes den je mi to jedno a na noc mám špunty do uší :)
Rado said 17/08/2010 11:35

...

Este som zabudol na podstatnu vec ! Pocas toho lejaku cez Townsenda myslim, som videl v pivnom stane peknu cajku hore bez s nadherne opalenymi prsiami. Takze mi ku stastiu uz nic nechybalo :-)))

Login

Don't have an account? Register here

Help

BBcode is allowed.

Obscure promotion

Loading events...