Forum

Jinowattka said 24/03/2009 20:45

žádná sleva pro studenty !

Jak by k tomu přišli pracující.
DeathMetalist said 24/03/2009 17:44

elmartin, ladoj

No ja mam status studenta :) protoze nejsem dalkovy, ale kombinovany studium :) to abych entravil cas jen ve skole, ale mohl aji vydelavat na festaky, cestovani a hudbu…

Vidis to, ja nechlastam skoro vubec, vzdycky radsi dam prachy do novejch CD, ale dneska se mi hodi kazda stovka. Taky nemam zazobany rodice a mam co si vydelam :))
Shindy said 24/03/2009 16:07

slevy

abych utnul tuto debatu o slevach: slevy pro studenty nemame v planu
Jeff said 24/03/2009 16:05

odrazení zlodějů

k tomu tématu že placený kemp zloděje odradí…naopak si myslím že nějakého by mohl i přitáhnout zaplatí 300kč vybere stany ve kterých lidé pod pocitem bezpečí nechají věci a de domů s více než dal za kemp :-d
ladoj said 24/03/2009 15:50

elmartin

Na podobné nápady slev a obdobné věci jsem již několikrát reagoval. Nemám zazobané rodiče, taky jsem studoval a na fesťák či samostatný koncert jsem si vždy prachy sehnal (nejčastěji vydělal na brigádě) a nikdy mě ani nenadlo, řešit jestli budu mít to či ono o stovku levnější. Na to budu mít dost času v důchodu. A koneckonců, akce typu BA je jednou za rok a to je docela dlouhá doba něco sehnat či si dát bokem. Já osobně jsem to v dobách studií řešil tak, že jsem prostě tolik nechlastal :-) (Tím nechci říct, že vy ostatní studenti jen chlastáte, tak jsem to řešil jen já).
elmartin said 24/03/2009 15:29

...

- Vyloučit krádež v placeném sektoru jistě nelze úplně, ale souhlasím s bodem 2. u DeathMetalist - hodně to zloděje odradí.
- S tím kombinovaným studiem si nejsu jist, jestli se to chápe jako “student”. Aspoň u nás (UPOL) pokud vím, tak nemají dálkaři na status studenta nárok (studují, ale bez slev).
- Ten příspěvek od ladoj zní sarkasticky a k smíchu mi to vůbec nepřijde. Myslím, že jako student naplno se věnující škole (bez práce) a bez zazobaných rodičů bys mluvil/a jinak.
A když jsme u těch dětí, tak na OEFu jsou děti do 12 let zdarma, takže seš trochu mimo s výsměchem. Já si ale myslím, že děti na fesťáky nepatří a zvlášť na takové masakry jako OEF a BA - to je skoro týrání dětí.
ladoj said 24/03/2009 15:02

:-)

A pro studenty by mohli být třeba i lístky o třetinu levnější, koneckonců i pivo by mohli mít třeba za 15 korun a úplně nejlepší by bylo, kdyby měli děti do 6-ti let vstup zdarma… :-)
DeathMetalist said 24/03/2009 14:19

...

1. Studentský slevy bych nevázal na ISIC kartu, protože já ji nemám a mít nemůžu. Studuju kombinovaně, protože pracuju, takže mám kalsickou kartu studenta :-D
2. Myslím, že jde hlavně o to, že pokud bude hlídanej a nehlídanej kemp, tak zloděj si vybere kterej? No ten nehlídanej, menší námaha a nebezpečí. A zloději z řad návštěvníku myslím, že zas nebudou platit za vstup na placenej kemp… teda aspoň takhle bych to viděl.
top666 said 24/03/2009 09:39

Bezpecny kemp

Zdar! Napad dobry, cena 100-150Kc soba/den jde ct-ne=400Kc? nepochopim, ze si v placenem sektoru nekdo chce nechat mobil atd. ve stanu - tak ho na fest neber nebo dej do uschovny, cokoliv cenneho nos u sebe (sektor bych vyuzil jen kvuli stanu spacaku - hodnutu to ma spacak i nejaky ten tisic) ale jak ocurat nejakeho radoby kempare ktery si koupi vstup na miste a bude loupit.. mensi pocet stanu je podle me lepsi hlidac ma vetsi kontrolu- co si tuto sluzbu zaplatit dopredu pres net a mit to doma jeste pred festem? ucet u bezplatne mBank si na to specialne zalozit - vse zdarma :-) nedelam tam.. Chlapi zvazte to a propoctete naklady jsou lidi kteri si za ten klid fakt zaplati - v okoli toho ubytovani tolik neni. Dlouhy rovny plot a k nemu mensi koje pro urcity pocet stanu tak aby se zaplatily naklady a neco jste z toho i meli. (Sam vim o pripadu kdy pred festem socka prosila o drobne a za par hodin nabizel fotak - kde k nemu asi prisel?) BRUJERIA- Dik!!!
Kony said 24/03/2009 06:31

Problemy

Tak nápad je to určitě dobrej, ale co jsem na festech zažil, tak většinu krádeží měli na svědomí stejně účastníci festu. Tady to byla navíc parta pankáčů a pár místních kofol a pochybuju, že se tahle hrstka zmohla na víc než polovinu všech krádeží a to hlavně na začátku a konci festu. Tím chci říct, že i přes vyhrazenou placenou část kempu nemůže mít nikdo záruku, že se nebude krást. Takže by to mohlo být vedeno jen jako “část kempu s přísnějším dohledem, ale bez záruk”, je tak? Já osobně bych to ale za ty 300 bral i tak. Samozřejmě nechat si prachy, mobil nebo foťák ve stanu může udělat jenom magor. Tohle si snad nikdo nelajzne ani v normálním kempu na dovolené.
elmartin said 24/03/2009 01:27

to DeathMetalist:

- S těma studentskýma slevama to vůbec není špatný nápad. :-) Vždyť na ISIC kartu mají studenti slevy na každém rohu, tak proč do toho nezapojit i Brutal Assault!
- S tím úplným zákazem neopáskovaných souhlasím, je to rozumné. Tím se ještě víc sníží riziko krádeže a bude tam větší klid (míň lidí). Navíc přece pokud vím, že budu chtít lozit ke známýmu do stanu, tak si logicky ten stan postavím do stejného sektoru jako on a můžu tam přijít kdykoli. Pokud má kamarád stan v neplaceném kempu a já v placeném, tak zajdu já k němu do stanu a ne on ke mně. A pokud se (méně pravděpodobně) stane, že potkám někoho známého (či na sex) z jiného sektoru, tak to už je prostě smůla a buď nic nebude nebo si jeden přestaví stan do neplacené zóny.
Při tomto úplném zákazu je nasnadě, že platit se bude muset za každou osobu, ne za stan, což je lepší i z toho důvodu, že člověk bydlící sám ve stanu by se nedoplatil a paušalizovat ceny dle velikosti stanu je komplikovaná blbost.
- Chaotické mi to nepřijde - každý vleze právě do svého vchodu a jinam nesmí, to je tak složité?
- 100 stanů na sektor mi přijde už moc - to by se těžko uhlídalo a docela snadno kradlo. Raději víc sektorů po míň stanech, to IMHO zvýší bezpečnost docela podstatně. Raději sektory po 20 stanech za 300,- než sektory po 120 stanech za 200,-. Stovka korun nikoho neokrade o tolik jako stovka stanů navíc v sektoru. Čím víc menších sektorů, tím víc bude potřeba plotu, ale zároveň tím méně strážců stačí k hlídání, neboť v malém prostoru se zlodějům bude špatně operovat a strážce si ho snáze všimne než ve velkém prostoru, kde se snadno ztratí v davu.
Shindy said 23/03/2009 23:34

postrehy

tak zatim sbiram postrehy a:
- vstup by daval smysl jen pro opaskovany lidi
- damske navstevy po vecerce by tim padem asi mozny nebyly :-( - teda ani mimo vecerku viz bod vyse
- ploty umoznuji variabilni rozmisteni = v pripade malyho zajmu je mozny sektory zmensit a naopak
- pripadnou kradez by resila policie - jak jsem uz naznacoval, ze budou krast navstevnici mezi sebou vyloucit nelze a dokonce se to i v minulosti i delo… tohle nikdo nezaruci, ze se to nestane i v hlidanym sektoru :-(
- s provizornim osvetlenim pocitame, nicmene ze tam bude svetlo jak v pravy poledne ocekavat nelze

jak jsem naznacil, zatim tohle pouze krystalizuje, sbirame postrehy, takze pripominky a podnety jsou vice nez vitany
DeathMetalist said 23/03/2009 22:38

no...

nápad je to dobrý, ale nevím zda by to nebylo moc chaotické.

1. Fajn nápad udělat sektory pro 100-200 stanů.
2. Napadá mě jedna možnost jak to uskutečnit, jenže nevím jaký jsou náklady na půjčení a sestavení plotu. Ale udělat takový nudle vedle sebe a celý to obehnat ještě jedním plotem, kde by se mohla pohodlně procházet ochranka. Po každých X metrech velkej reflektor, aby se nasvítil plot.
3. Vstup by byl uprostřed těch “nudlí”. Lidi s páskou A by mohli doleva, S páskou B rovně a s páskou C doprava, třeba. Na to by stačilo tak 10 lidí v danou chvíli…
4. Cena…300Kč/osoba zhruba nabízí ten dostihovej kemp či co. Ale myslím, že by se to dalo, i když je to dost :)) Mě, stejně jako další studenty by třeba potěšila sleva proti vydanýmu průkazu studenta, třeba na 200 :-)
5. Ale chci upozornit, jak je v původním návrhu, že vstup lidí bez pásky jen s někým kdo pásku má je nešťastné. Uplně vidím, jak si to jeden koupí, postaví stan pro deset a navodí tam zbylejch devět kamarádů na noc zadáčo. Prostě buď máš pásku, nebo smůlu :-)
Shogun said 23/03/2009 21:06

uvidíme

Já bych podle svého prvotního názoru byl pro.
*300,- se investovat dá, lepší než pak kupovat novej mobil, simku, OP, kreditky atd…
*Jak by se ale řešila případná krádež, kterou 100% vyloučit nelze?
*A co když si budu chtít přivést do stanu dámskou návštěvu bez pásky?
*Další věc je kapacita. Poloprázdný sektor se nevyplatí, ale přijet do Josefova a zjistit, že hlídaný sektor, který jsem měl v plánu využít, je již obsazen by určitě nebylo příjemné.
*Ještě mě napadá, 300,-/osoba nebo 300,-/stan?
Shindy said 23/03/2009 20:29

anketa

anketu kvuli tomu asi delat nebudeme, nicmene par nazoru sem snad nekdo casem napise :-)
elmartin said 23/03/2009 19:12

Dík, to by bylo super.

Pokud by ta cena zůstala u těch 300 a nevyšplhala by se výrazně výš a přitom to bylo (úměrně ceně) dostatečně chráněno (malé sektory, hodně hlídačů), tak bych neviděl problém zaplatit 3 žetony na den za ochranu VŠECH svých věcí. Čím menší ta zóna bude, tím bude IMHO větší pravděpodobnost, že se líp uhlídá proti krádežím a taky že bude celá využita. Chtělo by to zvážit optimální velikost té placené zóny. Dělat zónu pro 2000 stanů nemá smysl (nevyužila by se), stejně jako by na druhou stranu nemělo příliš smysl dělat minizónu pro 20 stanů, kam by se většina zájemců nedostala. Možná by bylo dobré třeba na hlavní stránku Brutal Assaultu dát anketu, kdo by byl pro, kdo proti, případně kolik by do toho byli ochotni investovat korun.
Shindy said 23/03/2009 14:54

elmartin

diky za rozumny navrh, sice to ma par musek (pokud by zpoplatneny kemp tohoto modelu byl, tak by urcite nestacilo opaskovani prostoru, ale musel by byt plot, hlidacu by muselo byt nekolik apod. ale v zasade mi Tvuj navrh zni rozumne a urcite stoji za to nad tim zauvazovat… takze o tom s Tomasem popremyslime a dam vedet, co jsme vymysleli (potrva to ale par dnu)… kazdopadne diky jeste jednou za rozumny navrh, kez by takovych bylo vic ;-)

co by ale urcite bylo potreba je nejaka odezva dalsich obyvatel kempu - byl by o takto zarizeny kemp vubec zajem? navrhovana cena 300Kc za osobu na cely festival by byla prijatelna?
elmartin said 23/03/2009 01:06

Návrh proti krádežím v kempu

Shindy, co takhle zkusit v kempu udělat vyhrazenou malou zónu, která by byla zpoplatněná (např. 300 Kč za osobu), a která by byla hlídaná hlídačem či hlídači. Tím ovšem myslím skutečně hlídaná (ne pouze 2 hlídači na celej kemp, kteří stejně nikoho nechytnou, protože to nemají šanci ohlídat).

Moje představa je taková:

Např. že by se ta placená zóna rozdělila na několik menších sektorů a každý, kdo bude mít stan v tom sektoru by dostal na ruku pásek s číslem sektoru a jen tito páskovaní lidé by měli povolen vstup do tohoto sektoru (ostatní bez pásky by měli vstup povolen jedině s někým z toho sektoru).
Hlídač by tedy především kontroloval oprávněnost vstupu do sektorů a jestli někdo nepřechází do jiného sektoru, což by jistě uhlídal.

Myslím si že je to jednoduše realizovatelné a pokud by tam bylo třeba 10 sektorů a v každém sektoru řekněme 20 stanů, tak pak už by bylo málo pravděpodobné, že by tam někoho okradli. Tedy by bylo 200 stanů (tedy cca 500 lidí) chráněných.
Když 500 lidí zaplatí 300 Kč, tak myslím že těch 150 000 Kč ty náklady (1 hlídač, několik stovek metrů pásky vyhrazující zóny, pásky na ruku) bohatě pokryje.

Co si o tom myslíš?

Login

Don't have an account? Register here

Help

BBcode is allowed.

Obscure promotion

Loading events...