Forum

dracek said 11/08/2009 21:52

Foto BA 14

Tak pokud se vám nepodařilo nic kloudně nafotit,tak můžete mrknout už tedˇna stránky.Třetí den už je tam celý.První a druhý den jsou tam zatím jen ochutnávky,ale do pátku to napravím a dodám zbytek.Jo přidám ještě jedno album a tam se asi mnozí z vás poznají a najdou. www.dracek666.ic.cz
Kure said 10/08/2009 20:10

Ahoj Shindy

Chtěl sem se zeptat co udělat proto aby byla možnost fotit na brutalu?
flames said 31/07/2009 00:40

...

Jo jasně, nic s tím pořádně vyfotit nejde, ale půlku všech koncertů vidím skrz monitory kompaktů a mobilů… Někdy je to opravdu extrém.
Petr said 31/07/2009 00:23

Shindy

Ruku na srdce, při koncertech headlines v davu lidí člověk nic kloudného nevyfotí ať už má mobilní telefon nebo zrcadlovku a pochybuju že se najde víc dobrodruhů, kteří by si sebiz brali na metalový koncert drahé telekonvertory. Kdyby jste povolili jen mobilní telefony, nebylo by co řešit.

Osobně mě mrzí, že se zákaz vztahuje i na denní focení v areálu Josefova a záběry které s koncertem přímo nesouvisí.

Závěr: na viděnou v Josefově :-)
Shindy said 29/07/2009 18:16

Petr

festivalu je tady samozrejme vic, nicmene akce vetsiho typu jsou na tom s pristupem k foceni velmi podobne, resp. nekde nepousteji ani kapesni kompakty… pak jsou samozrejme mensi akce (vesmes s mensima kapelama), kde je kazdymu jedno co kdo foti. nanestesti cim vetsi jmena na soupisce, tim vic omezeni ohledne foceni/toceni/nahravani…
Petr said 29/07/2009 17:50

focení v arealu (nejen před podiem)

Mít fotak na koncertě, neznamená být arogantní a clonit 24hod denně! Daleko větší zlo než zrcadlovky jsou kompakty, na který si rádoby kameramani točí desítky minut záznamů. Dost mě překvapilo, že jste dospěli k bodu, kdy rozhodujete o tom, které fotoaparaty jsou povolené a které nikoliv. Závěr: protože se nehodlám dohadovat s občas dost nevybíravou ochrankou, letos do Josefova nejedu. Naštěstí je v čechách víc kvalitních festivalů (na kterých nic podobného člověk řešit nemusí).
setchetka said 03/06/2009 12:16

na foťáky serem už

ale s tím že nějaká puťk nevidí a týpek ji veme na ramena mě taky rozčiluje. No tak nevidí no..já taky se svýma 165 cenťákama nevidim přes dvoumetrový cápky kteří se jako obvykle nahrnou dopředu, a nedělám scény. No jo, jsou to ty “gotik ívlačky”, který kdyby šláply do bahna byla by to tragédie. No tak ať jdou stát jinam! Já jsem si vždycky nějaké dobré místo tak abych viděla našla. Ale oni sou blbý, když vědí že pokud bude někdo na ramenou tak ty lidi za ním asi neuvidí že jo..tak prostě poletí dolů. Do bahna v loňském případě… ale to je marný řešit, stejně to bude pořád to samé dokola..
Demoness said 05/05/2009 18:02

no

o to by mně ani tak nešlo, to bych se aj prodral trochu nastranu, ale loni bylo docela hodně blata, takže je jasné, co boty dotyčné dookola udělaly….
elmartin said 05/05/2009 17:58

Jenže oni s tím nepočítají.

A kvůli jejich blbosti se mám místo vychutnávání hudby s těmito idioty hádat? Proto by se jim to mělo zakázat, aby poznali, že to v pořádku není.
A taky moc nesouhlasím s nošením lidí na ramenou v hledišti. To pak místo kapely vidím záda nějaké holky.
Demoness said 05/05/2009 17:27

Tak

nad tím už jen kroutit hlavou… ((: Jendak fesťákové pivo není ani trochu dobré (možná proto jich tam tolik létá vzduchem), takže pivo jedině v centru a jednak co v kotli čekají, barové sedačky se stolíkem? S tím halt musejí počítat… (((:
elmartin said 05/05/2009 17:19

létající

Jo to souhlasím, ale spíš jsem měl na mysli ty, kteří si vlezou do kotle s plným kelímkem a pak se rozčilují, když do nich někdo žďuchne a vylije se mu pivo.
Demoness said 05/05/2009 12:41

létající

kelímky s pivem mě taky serou. Jeden přistál na borcovi před přítelkyní vedle mě a jen kousek od hlavy jí to letělo. Tyto vypatlané individua bych vykázal na celý fest, ikdyž jejich zjištění není nic jednoduchého.
elmartin said 04/05/2009 13:36

...

Já bych zakázal foťáky a kelímky s nápoji v kotli a prvních řadách. A hlavně bych vyhazoval lidi s deštníky. Naopak bych odstranil ten plot oddělující pódium od diváků, aby se dalo z pódia skákat a fanoušci měli ke své oblíbené kapele blíž. :)) Nelíbilo se mi, že ochranka shazovala na zem ty, co se vozili po rukách davu. Vždyť to k tomu patří a extra nebezpečné to není. To, že jde někdo do kotle a neohlíží se kolem sebe, je jeho problém. Kdo si chce hudbu nerušeně vychutnat, ten do kotle nevleze.
Demoness said 03/05/2009 16:45

Shindy

díky za vysvětlení.. Je to každopádně škoda, protože do budoucna plánuju koupit zrcadlovku…
nebula said 29/04/2009 21:03

cannobit

Naserete se dopředu, ruce zvednutý s foťákama a furt to fotíte jak pitomci. A když do Vás někdo strčí při paření tak děláte ještě problémy. Fotit se můžete doma u stromečku a ne na metalovým festu a ještě k tomu v kotli. A teď se do mě můžete klidně pustit. Shindy zakaž to úplně a bude klid!!!!!

Tak s tebou souhlasim na 100%,ruce nahoře je zlo! A prave O TO JDE!!!Pro mne je tato debata uzavřena.
nebula said 29/04/2009 20:49

Za 1

Tak ma vypadat pořadne vysvetleni!To jsi mel napsat už 15/04/2009.Taky jsem ješitnej,a moc.:)
Shindy said 29/04/2009 15:57

foceni

tak kdyz to vezmu do dusledku, tak foceni je na vstupence jasne osetreny zakazem vnaseni fotoaparatu. mimo toho je vnaseni fotaku a porizovani zaznamu zakazany i v podminkach pro navstevniky

nikdo ale nechce nic hnat ad absurdum, takze foceni malejma fotakama ano, ale velky fotaky ne. pokud se to nekomu nelibi, tak OK, ja proti tomu nic nenamitam, pokud nekdo nekam vleze a souhlasi tim se zakazem foceni (cti foceni “profi” fotakem), tak je mozny, ze o fotky prijde a nebo ho ochranka vyvede pred areal. jak jsem psal, neni potreba to hnat do extremu, ale ve chvili, kdy nam nekdo zacne slapat po krku, tak i my budeme muset ucinit opatreni, aby v arealu byly “profi” fotaky jen v rukou akreditovanych fotografu. resit tohle az pri problemu namiste je samozrejme ta nejmin prijemna varianta, proto to mame napsany tady na webu i na vstupenkach a proto tady o tom mluvim. pokud to nekdo i pres to ignoruje, je to jeho volba a v pripade problemu i jeho boj.

jinak myslim, ze je tato debata asi zbytecna, pravidla jsou nastaveny, my jsme vuci malym fotakum benevolentni, ale vseho s mirou.

je samozrejme fajn, pokud si nekdo jde festak uzit bez fotaku stejne jako pokud si z nej chce odnest par fotek na pamatku. ale pokud tady chce Nebula ucit nekoho fotit, tak by predevsim on mel vedet, ze ten cudlik, co macka spoust je sice vetsinou stribrnej, ale ze je trosku rozdil na jakym fotoaparatu se ten cudlik nachazi…
cannobit said 29/04/2009 10:03

totální zákaz fotit

Naserete se dopředu, ruce zvednutý s foťákama a furt to fotíte jak pitomci. A když do Vás někdo strčí při paření tak děláte ještě problémy. Fotit se můžete doma u stromečku a ne na metalovým festu a ještě k tomu v kotli. A teď se do mě můžete klidně pustit. Shindy zakaž to úplně a bude klid!!!!!
nebula said 29/04/2009 09:52

Shindy

Cituji:kecy typu “chces fotit tak fot” si nech nekam do 4. cenove po 10. pivu, tak Ti to mozna mistni pivosauri odkejvou

Ja sem tebe neuražel.Toto se nehodi.Mam BA velmi rad.A 06.08.2009 to už bude po DESATE co tenhle skvelej fest navštivim.Hlavne diky tobe to tak skvele funguje,neber to tak blizko k srdci.Jo,a do 4 taky chodej aj slušne lidi.Fakt sorry.
nebula said 29/04/2009 09:23

Shindy

Zakazat mne to nemužeš!!Ja osobne jdu se pobavit a ne fotit.A pokud človek chce fotit tak bude fotit.A ti řeči o profi nebo neprofi,jsou pro smich!Slušnej fotograf dokaže aj Jebkou nafotit pořadni fota.Chceš ja tobe to předvedu.Nechci te nasrat, to ne.Ale pochop taky lidi kteri chtej a budou fotit.To si mužeš vsadit,ani všechny ochranky sveta nedokažou v tom zabranit.Omluvamse pokud muj nazor je tvrdej a hloupej.
Shindy said 29/04/2009 08:05

nebula

chces fotit tak fot… co takhle kdyz chces jit na akci, tak se seznam s podminkama pro navstevniky?

a to neplati jen pro BA, napr. pri vstupu do MHD taky automaticky souhlasis s tim, ze pristupujes na podminky prepravy… takze kdyz vstoupis na nejakou akci, plati to podobne - souhlasis s podminkami pro navstevniky - a pokud tyto stanovi restrikce pro foceni, tak pri jejich poruseni se vystavujes postihu

kecy typu “chces fotit tak fot” si nech nekam do 4. cenove po 10. pivu, tak Ti to mozna mistni pivosauri odkejvou
nebula said 29/04/2009 05:54

Demoness a Shindy

Ano jeto přesne tak.Znam to.Jen chci řici že ne každa velka zrcadlovka s vymenitelnym objektivem je profesional.Tak at lidi nemaj strach.A pokud chceš fotit,tak tobe nejaka ochranka a booking agentura mužou vylizat prdel.Chceš fotit tak foť!!!
Shindy said 28/04/2009 20:24

Demoness

omezeni pokud jde o “velky” fotaky plyne ze smluvnich vztahu mezi kapelami (resp. jejich booking agenturami) a nami. dalsi restrikce z tohoto soudku se tyla napr. i akreditovanych fotografu, kteri v pripade vetsich kapel muzou z koridoru fotit jen behem 3 prvnich skladeb.
nebula said 28/04/2009 18:01

Olympus UZ 510 a setchetka

Něco málo z technických parametrů:

snímač > 7,1 milionů pixelů
zoom > optický 10× > digitální 5× > kombinovaný 50×
ohnisková vzdálenost > 38mm-380mm (F2,8–3,7)
ISO > až 4000
maximální rozlišení > 3072×2304 pixelů
super makro > již od 3cm
21 scénických režimů
rychlost závěrky > 15s až 1/1000s
panorama režim
sekvenční snímání
paměťová karta > xD
napájení > 4× AA akumulátory
rozměry > 105,5×74,5×70 mm
LCD display > 2.5 “
video se zvukem
20MB interní paměti
Klidne ho vem,jasna vec.PS-kup si zrcadlovku pokud chceš važne fotit,UZ510 je hračka. :)
nebula said 28/04/2009 14:54

§§§!!!-Demoness

Viš co,tak ho podaš kamaradovi přez plot.Nebo daš ochrance na pivo!Ja mam NIKON D3 s tim nemam šansi,CANON Eos 1000D taky je velka zrcadlovka-ten tež necham doma. Vezmu si jebku OLYMPUS at je klid.Jedeme na festak a ne fotit reportaž.

Login

Don't have an account? Register here

Help

BBcode is allowed.

Obscure promotion

Loading events...