Forum

Little said 11/08/2009 19:42

...

Nejlepsi byl stejne nazor jednoho prodejce cd na brutale na painty prej divejte bubaci jdou :D
DeathMetalist said 11/08/2009 18:07

Nekrotrol

Rádoby dospělý kecy o pomalovaných šašcích? Mně jen přijdou warpainty směšný :-) stejně jako gotičky. No co, někoho to rajcuje, někomu to nevadí, tak sry, jestli se tě to tak dotklo ;)
Katcha said 11/08/2009 18:06

Díky zdravotníkům

Chci poděkovat zdravotníkům, ruku mám v pořádku, akorát už jsem se nevracela, šla jsem spát, takže se omlouvám, že jsem nepřišla poděkovat osobně! Mějte se a třeba někdy ahoj, K.
dajda said 11/08/2009 17:31

dajda

Fesťák byl fajn, nemám tomu moc co vytknout. Většina věcí si zaslouží pochvalu-securiťáci u vchodu pohodě, občerstvení super, užitková voda v areálu (v tom vedru fakt bodlo), na pivo jsem nikdy nestál dlouhou frontu atd..takhle bych mohl pokračovat dlouho. Pár bugů jako ti kreténi securiťáci u pódia se tam našlo, ale nic není dokonalý. Zvuk teda taky mohl být lepší, zvlášť ve čtvrtek. Kapely byly ok, každej má nějaký oblíbený, na který se podívá zblízka (u mě např. Pain, Bioharazd, Opeth, Testament, Brujeria, Anaal Nathrakh, Walls Of jericho…atd, tyhle si vybavuju), když mě nějaká moc nebavila, odpočinková zóna to vyřešila s přehledem. Jediný, co mě fakt vadilo, byli Skepticism. Na konci bych čekal spíš něco, co dodá energii, který už moc nezbývá v sobotu v noci, ale u tohodle jsem měl pocit, že si někdě lehnu a usnu u toho.
Nicménně organizátoři provedli výbornou práci a těším se na další rok :).
Nekrotroll said 11/08/2009 16:27

Thandar

Nevim, řekl bych, že to tady jde tak nějak do sraček od chvíle, kdy se začly ozývat rádoby dospělé kecy o pomalovaných šašcích, atd…Jen se mi zdá, že to tu řešíme už moc. Každej si přisadí svoje a má to kurva bejt festival o toleranci, tak by se ty jednotlivý styly mezi sebou mohly tak nějak snášet - Krom emařů, ty nemá rád nikdo :-D :-D :-D
—-
BTW: Dobrej nápad s tou svěcenou vodou:-D … Letos mě hrozně potěšilo, že se do areálu nesmí s deštníkem, takže se tam gotici smažili na sluníčku a já to měl všechno v píči, protože jsem měl kraťasy a pantofle a byl jsem opálenej jak cigimore…:D
Thandar said 11/08/2009 16:19

...

ale jo, vždyť si dělám hlavně prdel…
Nekrotroll said 11/08/2009 16:17

Zvuk

Za podstatně důležitější problém než to, co si někdo bere na sebe, považuji blackmoonem zmíněnej zvuk….často to bylo neskutečně přehulený nebo to prostě znělo blbě. A špatnej zvuk se, mám takovej pocit, řeší snad po každým BA, takže by to už pomalu chtělo s tím něco udělat…
Nekrotroll said 11/08/2009 16:15

to deathmetalist

Není důležitý jak dlouho se strojí, ALE JAK RYCHLE SE SVLÍKÁ!
—-
Krom toho myslím, že se tady začínaj šířit opravdu stupidní kecy. Tak kurva, je to multižánrovej fest. Letos mi tam grind jako žánr chyběl a doufám, že se to do příště napraví. Já osobně zrovna nemusim různý dredatý špinavý smažky, někomu zase z totálně nepochopitelných důvodů vadí na někom warpaint (asi si sám potřebuje připadat důležitej, nevim), někomu vaděj gotická děcka, jinému vadí to, jinému ono. Takhle to už chodí a já to nějak neřešim. Na ten fest prostě jezděj různý sorty lidí a i když mám některé rád více a jiné zase méně, neřeším to. Je to součást toho festu. - Takže bych rád oslovil všechny, a týká se to i mne a mých narážek na dredaté smažky, aby si pro přístě odpustili vylízaný kecy gotičkách, pomalovaných blackoších, dredatých smažkách, atd….Opravdu to nemá cenu tady řešit. Je to zde naprosto irelevantní.
blackmoon said 11/08/2009 15:54

Zvuk

Zvuk byl dost mizerný.Hlavně od rána do večera.Kdo neměl svého zvukaře,tak se to nedalo moc poslouchat.
Thandar said 11/08/2009 15:16

souhlas

Upřímně řečeno, z line-up na Brutal jsem byl na začátku dost rozpačitý. Ne, že bych se na to kvůli tomu najednou vysral, přece jenom jsem měl lístek už od ledna, ale říkal jsem si kam to spěje. A nakonec jsem byl ještě příjemně překvapenej, spousta deathu, Anaal, Brujeria… fajn. Kdyby přihodili pět prasopalů na ráno, nekecl bych už ani slovo. Jenže nepřihodili, a já měl tak trochu absťák.

Gotický slečinky je třeba ignorovat, chechtat se nebo rovnou mazat hovnem, cokoliv jiného postrádá smysl… a radši uvidím na festu jednu grinderku než stovku upírek… a na příští Brutal čmajznu v kostele svěcenou vodu, s trochou štěstí se toho temnoděti budou být a když ne, tak tím v tom vedru budu polívat sám sebe.
DeathMetalist said 11/08/2009 14:37

...

Je fakt, že jsem letos na Vobsínu slyšel několik diskusí, že na brutal se*ou, protože tam jezdí čím dál tím víc pozérů na kapely typu soulfly a kredl. A že letos za ty peníze se ta “měkota” nevyplatí. Toto jsem vyslechl několikrát v různejch obměnách. Nutno říci, že když jsem v lednu na Napalmech viděl první potvrzený kapely, tak jsem přemejšlel, jestli si ten lístek hned koupit… nakonec jsem koupil a ušlo to…. ale příště už si za ty prachy radši koupím nějaký céda. Ranní grind je prostě nutnost :)) A kvůli gotickejm slečinkám tam nejezdim, jezdim tam za hudbou. A lepší jedna průměrná grinderka, než deset gotickejch pipinek, co se musej strojit hodinu, než vylezou. Příště tyhle nedomrlata budu strašit světlem :D
elmartin said 11/08/2009 13:49

Souhlas s DeathMetalist

Vystihls to pěkně. Nechceme dělat z Brutalu druhej OEF, ale na druhou stranu ani druhej MOR.
Dost lidí si myslí, že za menší návštěvnost (která ovšem prospěla - nebyly fronty a areál nebyl tak moc těsněj) může absence “emo kapel” typu “Kradl a Pil”. Já si ale myslím, že mnohem víc za sníženou návštěvnost může právě slabý výběr tvrdých kapel (grind). Dost grinderů letos nejelo na Brutal proto, že to prostě nebyl brutal - málo brutálních kapel a slyšel jsem i ty, kteří ze stejného důvodu říkali, že příště na Brutal nepojedou, pokud se výrazně nezmění počet nářezových skupin. Vůbec se jim nedivím.
Nekrotroll said 11/08/2009 13:46

to in43

To je pravda, hodně by to záleželo na výsledku honu na ns-čarodějnice a jak moc by si zařádila levicová inkvizice…a hlavně by musel sám Varg chtít, o čemž pochybuju, ale byla by to tedy bomba :D
in43 said 11/08/2009 12:53

To Nekrotroll:

To Nekrotroll: Mne Varg taky napadl, ale říkal jsem si, že by si asi dost lidí klepalo na hlavu. Za 1, By asi musel mít chuť vystoupit na živo a přizvat k sobě nájemné muzikanty 2, By asi musel mít dokončené práce na chystaném albu a za 3, nevím jestli by proti němu nebyly výhrady, přeci jen není úplně “NS čistý”. Stejně je to zajímavé, jaká jména už jsme si tu dovolily vyslovil a snad někdy už s nimi dokonce i pomalu počítáme. Hold Shindy a spol. je teď taková naše továrna na sny!
To VelvetStorm: Tomu říkám pořádně zdokumentovaný fest !
Nekrotroll said 11/08/2009 12:34

Hmmmm...

Mezi gotickejma dětma je zase víc pěknejch holek … Ale souhlas, dvě prasogrindový kapely poránu by bodly…
Thandar said 11/08/2009 12:23

grind

na třetí stranu: když už bych to měl řešit, tak radši vyjetý grindery než gotický děti, s grinderama je větší prdel… Nicméně, nikdo nechce dělat z Brutalu grind/crust/whatever fest, na to máme Obscene… ale 2 kapely po ránu, kdy většina lidí ještě spí nebo trotlí v kempu by fakt bodly.
Nekrotroll said 11/08/2009 12:11

Hmmmm....

Na druhou stranu - ubylo grindu a úměrně s tím ubylo i různejch opravdu špinavejch fetek…zajímavý….ale stejně mi tam nějaká ta ranní chrochtačka chyběla dost…a připojuji se k žádosti o Isacaarum.
DeathMetalist said 11/08/2009 12:05

ranní grind

Své pocity jsem tu “vyblil” pár dní zpět. Chtěl bych jen doplnit, že pro mě byl výběr kapel nejhorší za posledních pár let. Ráno jsem se neměl pořádně u čeho vyřádit a probudit. Líbilo se mi zasmažit s grinderama než vylezou gotický děti a černobíle pomalovaní šašci, jenže letos? :-( Rád se podívám na každou kvalitní skupinu napříč žánry (kromě heavy), ale ten grind vážně mizí a mně chybí i dance gore :-D …. Kde jsou Isacaarum, Rompeprop, Spasm, CBT, Dead Infection, … ? Ano, zas někdo bude tvrdit, že na tohle tu je Obscene, nebo jeden předřečník dokonce Obscure Festival :D Jenže Brutal je festivalem, kde jsou zastoupeny všechny tvrdší žánry a měl by takový zůstat. Přece se nechceme přibližovat k Vizovickému Masters of PopRock
VelvetStorm said 11/08/2009 09:35

ještě snímky

probral jsem i zbytek focení, snímky nejsou upravovány, zastoupeny jsou: War From a Harloths Mouth, Sadus, Novembers Doom, The Red Chord, Cripple Bastards, nejvíce Raunchy & Anaal Nathrakh

http://tinyurl.com/mxgn8o [tinyurl.com]
aguagu said 11/08/2009 09:25

To Fat

Souhlasím s tebou, i když jsem si vychutnal i jiné skupiny. Taky před podium už nelezu, o pár metrů dál si hudbu víc vychutnám a zablbnu stejně. V pátek přes den se ani blízko podia nedala hudba poslouchat,bubny všechno přehlušovaly, člověk musel jít dál. Večer a v sobotu to bylo už OK. Jinak mi nic nevadilo, tak nějak s tím vším jsem počítal. Ve čtvrtek ještě ve mě převládalo to “slušné vychování”, v pátek lepší, v sobotu už “zábrany stranou”.))) Když jsem v neděli odjížděl, tak mi bylo smutno, jako bych odjížděl ze skvělé dovolené!!! Opálil jsem se tam víc než u moře.))) A pro příště…ten Slayer,Straping Young Lad beru a klidně opět Immortal,Annal,Marduk!
kubca said 11/08/2009 08:13

kapela

nadpřirozené schopnosti bych využil pro straping young lad, ale to asi taky hužel nee
Nekrotroll said 11/08/2009 00:20

Shindymu

Připojuji se ke komentáři kousek pode mnou. Slayer bych tam viděl rád, osobně bych k tomu přidal ještě Impaled Nazarene. Snad by šli ti Emperor a jestli máš i trošku nadpřirozené schopnosti, tak jistě překecáš i Vikernesse, aby dovalil Burzum:D … Hehehe, mno, v to poslední moc nedoufám, ale ti Slayer, Impaled a Emperor by netvořili zrovna špatnou sestavu…pro začátek:)))))
Nekrotroll said 11/08/2009 00:13

To Trampolin

Skepticism uspávačka? Před nima jsem byl na šrot, po nich jsem měl energii fungovat ještě dalších pět hodin….že je něco pomalý a nechrochtá se tam neznamená, že to je nudný a vyměklý. A to říkám jako člověk, kterej doom metal opravdu nemusí. Skepticism byli nářez a já doufám, že je co nejdříve uvidim znova a to nejlépe na dalším nebo aspoň přespříštím BA.
eraser said 10/08/2009 23:46

Mý hodnocení festu

Když jsem letos odjížděl z festu, tak jsem bohužel zjistil, že se (narozdíl od předchozích let) najednou vůbec necítím jako bych byl beneath the massacre a že ani nemám anaal naprak nebo alkoholovej třes. To byla bohužel brutal truth. Takže co se kurňa stalo? Dřív se v pivním stanu kalilo tak dlouho, že pod náma museli odnýst lavice, abychom se na to už konečně vysrali a šli umřít opodál. Teď jsem poslední den asi ve čtyři ráno shledal v areálu jen pár přeživších metalheads tak jako neakčně dopíjejících poslední pivko. Přišlo mi, že lidí letos nějak ubylo a jako faktory bych viděl zvýšení ceny spojený s trochu horší nabídkou kapel (zejména oproti masakrózním posledním dvěma letem). Výsledkem z mýho úhlu pohledu bylo to, že celkově to nebyl takovej orthodox - masakr co dřív: lidi jakoby míň pařili, byli víc slušní (což na druhou stranu beru) míň se ožírali a bylo míň srandy.Zas ale nějak ubylo Poláků a přibylo Slováků. Měl jsem pocit, že celkově polovina návštěvníků byli cizinci a mých dřív 1000 známých se smrsklo na hrstku statečných. Moc tomu všemu nepřidal fakt, že dopoledne bylo dlouhé časové pásmo s ne až tak super kapelami a sranda se koncentrovala jen na večer. Viděl bych to asi tak, že příští rok by se měl seznam kapel inspirovat rokem 2008 a řek bych, že se spousta zlometalistů a hrozičů vrátí a budou zas totálně vytejkat od rána do večera pod podiem na všechny kapely… a nebude jim vadit rostoucí křivka ceny za festival a ani to, že žeton má větší kurz než-li euro (třebaže se sluší podotknout že se stále jedná o levnou investici, když si člověk představí, že by měl na tyto kapely chodit samostatně po koncertech). Jako první tahák bych viděl toto:23.10. vydaj placku Hypocrisy a pak pojedou turné - to by byl ale headliner!!! Peter letos s Pain vypadal, že se mu tady líbí - Shindy, prosím, zkus ho! Dále už doopravdy ty Machine Head! A co ti Slayer? Všichni je tam chtěj a nic. Źe by s nima vázla komunikace? Rozhodně právě toho thrashe více by neuškodilo. Zatím všechny thrash - metalový kapely co jsem na brutalech viděl, podaly poctivý výkon s maximem energie (narozdíl třeba od některých blackovek, zejména Mayhem). Na závěr ale řeknu i pár pozitivních faktů (aby to nevypadalo, že tady naříkám v nějaký ulverovský depresi). Tak třeba organizace se fakt zlepšila a místo, kde se loni pořádaly bahenní zápasy, dostalo schody. Co do hygieny to šlo taky dost nahoru. Počasí vyšlo supr - opálil jsem se líp než v Mexiku. Návrat Immortal na scénu je bomba,jejich show byla vrcholem festu. Nezbývá než popřát Shindymu šťastný lov kapel na příští rok, aby i ti nejnáročnější neváhali zahrozit šéfovi s přesunem dovolený na začátek srpna…Metalu zdar!!!

Spea said 10/08/2009 23:27

fotogalerie

Dalsi fotogalerii nejen z letosniho BA najdete na www.tomsfoto.xf.cz Bohuzel se mi nedostava casu na zpracovani fotek, tak pribyvaji pomaleji. Do konce tydne tam snad bude vse z toho, co jsem nafotil a stoji za zkouknuti.

Login

Don't have an account? Register here

Help

BBcode is allowed.

Obscure promotion

Loading events...