Forum

nebula sagte 18/09/2009 08:30

hm...

2010?:-(
funeralmoon sagte 13/09/2009 10:33

kabely

jo ty kabely
aristokrat sagte 16/07/2009 22:33

tak

tam udělejte zony 2 jednu pro securitáky a pro stagedivery a druhou pro fotografy a techniku a máte po problému
Shindy sagte 07/07/2009 07:27

vlakno

diky za pripominky

nova vlakna nejdou tvorit, protoze uz je jich tu presprilis a uz v tuto chvili je to znacne neprehledne. forum projde reorganizaci, ale pravedepodobne azu po BA, takze zatim jsme aspon pozastavili zakladani novych vlaken
peklop sagte 07/07/2009 02:34

security

tatteredmick: jestli to bylo tak, tak to je ideální stav a tak to má být. Snáz si ale vždycky všimneš špatných věcí. Security u nás je všeobecný problém, je to o lidech, které tam zaměstnávají. Viz novináři profláklé případy s nácky a bývalými trestanci. A některý existence fanoušci začnou srát, tak si je poddají. Je jasný, že BA už se nevrátí do dob, kdy ostrahu nemusela dělat profi ochranka.

merlinovic: na WFF to tak bylo a na západních festivalech je to prý běžné, že ženské šacuje ženská.
Znáš bigbíťáka Bédu ?. “Já jsem chtěl chlastat, ona chtěla taky! Chtěl jsem kapelu, ona chtěla taky! Emancipace zasraná !!!” :DDD

shindy: to je rozumné, díky.
Nevíš, proč nejde udělat nové vlákno ?
merlinovic sagte 06/07/2009 11:27

šacování...

předem se omlovuam za offtopic, ale nejde vytvořit nové vlákno a tady se dostalo až k securitacum…

myslim se to řešilo aji dřív, ale nevyřešilo

nešlo by udělat aby u vstupu na šacovani kromě opičáků ze security byly aji ženský?? ono pro slečny asi není zrovna přijemný když je ošahava securitak a myslím, že nebude zas až tak naročný něco s tim udělat ne ?
tatteredmick sagte 06/07/2009 09:22

plavci

K tejto teme by som sa pridal tiez, niesom sice nejaky milovnik “plavcov” skor mi to vadi, ale ked uz to niekto rad stagediving asi na fest patri, ale na obranu security, pamatam sa, ze ked som bol na BA 2006 este vo Svojsiciach, security crew cakali vo dvojici kazdeho “stagedivera” a potom ho celkom pohodlne zvesili z davu dole pod podium a jeden ho vyviedol bokom spat do davu, to len taky moj postreh a takto si myslim, ze by to mohlo fungovat stale. Bez zbytocnej agresie :)
Shindy sagte 05/07/2009 10:30

peklop

diky za pripominku, pokusime se v tomto smeru neco udelat, prinejmensim dame sekuritakum instrukce, jak by to melo vypadat… po festu si pak muzeme rict, jestli nastalo zlepseni… (popr. behem festu muzete na problem hotline posilat pripominky, cislo bude zverejneno v programu)
peklop sagte 05/07/2009 03:34

chování ochranky

Zdar Shindy
Kabely mi nevadí, naopak stupínek se hodí, když se chci kouknout “nad dav”.
Ale s ochrankou je fakt problém. To není problém jen BA, ale všech akcí v ČR. Proto jim taky hromada lidí říká místo “sekuriťáci” spíš “sekučuráci”. Je to o přístupu k lidem. Nejsem nějakej znalec, kromě pravidelných návštěv BA různých jiných festivalů u nás jsem byl jen na pár akcích v Německu a Rakousku, největší byl With Full Force 2007. Proti BA obrovská akce a na kapely typu Slayer, COB atd. tam bylo plavců na lidech 5 a víc najednou. A přitom to skvěle fungovalo. Nikde jinde to neprovozuju, ale tam jsem se nad lidi omylem dostal taky a když jsem se dostal dopředu k hrazení, víš, jaký bylo chování ochrany ? Opatrně mě vzali tak, aby to nebolelo, sundali dopředu za hrazení, poplácali po zádech a ukázali, ať jdu odsud. Takhle to dělali s každým. Po cestě další ochranka jen hlídala, aby se nikdo nezdržoval, nebo nedělal bordel a cestička od zátaras byla udělaná tak, aby se šlo bokem mimo dav a nešlo se do něj hned vrátit. Pozdějc jsem to zkusil ještě jednou a bylo to stejné. Pro mě je to doteď jeden z největších příjemných festivalových zážitků, protože tohle u nás zažít nejde. Ochranka je tam pro lidi, ne aby si na lidech vybíjela komplexy a agresivní sklony. U nás, i loni na BA, jsem několikrát viděl, aby sekučurák dal pěstí někomu naprosto zbytečně. Třeba vloni se nějakej mladej snad 50 kilo vážící kluk zavěsil na zábrany myslím, že si na ní sednul. Byl naprosto neagresivní a nesnažil se přes ní jít k podiu. Namakaný hovado z ochranky k němu přišlo, dalo mu ránu dlaní na plíce shodilo ho za zábrany tak, že spadnul na záda. Jestli měl nohu před zábranou, možná i na hlavu. Nebo jestli stál někdo za ním, možná ho to před tím ochránilo. Jasně, neměl tam co lézt. Ale nechtěl dělat problémy, ani dopředu, a tak to ochranka měla vyřešit s rozumem. Jenže rozum tihle bezmozci asi nemají. Stačilo, aby padnul blbě hlavu a mohlo to dopadnout hodně špatně…
A to nebyla výjimka, security to berou jako běžnou věc.
nebula sagte 09/06/2009 20:50

?

Jeto velmi diskutabilni tema.Do toho kecat nebudu.Nejsem plavec:-)
Shindy sagte 08/06/2009 16:18

ochranka

no par stiznosti uz na ne bylo, takze letos dostanou instruktaz, jak bysme si to predstavovali… takze doufam, ze budou trosku privetivejsi v otazce plavcu. kazdopadne predesilam, ze i pri jejich sebelepsi vuli behem vecera, kdy hraji headlineri a tlak na bariery je enormni, tak v takove situaci se asi neda ocekavat, ze nekoho budou doprovazet jak v rukavickach, ale zkratka je pro ne jediny zpusob zamezit plavcum doplavat az za naslapy… v tomto zase celkem jejich pocinani chapu… nicmene dopoledne a odpoledne neni duvod, aby nekoho kazeli zpatky do kotle jak pytel brambor
cannobit sagte 08/06/2009 14:43

To Shindy

No, co se týká večera, kdy je všude mraky lidí, tak to plavání je jeden ze způsobů, jak se dostat z kotle když je člověku blbě. leč chápu, že členové crew to asi nepoznaj.
gruly sagte 08/06/2009 14:11

.....

Shindy: Všude okolo si ochranka tu práci dává, jen v Česku si ochranka musí dělat prostě své, ale tak snad je platíte za práci a ne za to, aby svoji práci šulili, takže do nich=) Jinak s tim skákáním souhlasim, přeci jen tohle není grindová akce=)
Shindy sagte 08/06/2009 13:58

elmartin

1/ nebezpecny to neni do chvile, nez se “plavec” objevi v koridoru, kde nema co delat. proto se ochranka snazi plavce zatlacit zpet jeste kdyz plave. pisu si poznamku, abysme instruovali ochranku, aby k tomuto jevu byla tolerantnejsi, ale co si budeme povidat ochranka se chova trosku jako hlidaci pes - hlidej tento prostor a nikoho se nepoustej… je potreba si uvedomit, ze ten prostor mezi zabranou a podiem slouzi predevsim pro pohyb crew, fotografu a kameramanu a k ulozeni techniky a kabelaze. takze bych rekl, ze si ochranka spis setri praci s tim, aby nechala nekoho doplavat az do korudiru a nasledne ho musela vyvadet podel zabran zpet do davu. rovnou se ho snazi nenechat doplavat az do koridoru.

2/ skakani z podia je u akce velikosti BA nemyslitelna utopie. jetam tolik techniky, ze nikdo si nedovoli riskovat, ze to tam nekdo po 10 pivech rozslape, navic koridor pred podiem je ve vetsine pripadu vetsich kapel smluvni podminkou.
gruly sagte 07/06/2009 21:24

.....

Ta ochranka se chová slušně řečeno trapně nebo snad nevědí co mají dělat? Tohle potom kazí celkový dojem.
Pandor sagte 07/06/2009 20:03

jj

Souhlasim s Elmartinem…všude po festakach se vesele lidi vozi a kdyz teda dojdou k podiu tak ochranka jen zabespeci aby treba nejak spatne nespadl na hlavu bo tak a tady…hned se na nej sesypou jak vosy na med…(nebo vcely?to je jedno :D)
elmartin sagte 07/06/2009 17:46

Shindy

1) Zajímalo by mě, co je tak krajně nebezpečného na tom, že se vozí někdo po rukách davu. Ochranka se může zbláznit, když někoho takového vidí a zuřivě ho strhává dolů. O co je to nebezpečnější než pogování či zakopávání o kryt, které bereš na lehkou váhu?
2) Taky by nebylo od věci posunout plot před první řadou blíž k pódiu - vždyť skákání z pódia do davu k fesťáku ve stylu jako BA přece patří. Nejsme přece na festivalu vážné hudby, kde by se mělo nehybně a tiše sedět na místě.
elmartin sagte 07/06/2009 17:35

setchetka

Meteš tu kraviny. Ta rýha je náhodou výbornej nápad a od zvukaře k pódiu to není taková dálka, aby se tam to muselo celý rozkopávat (stačilo by nějakých 10 cm na šířku). Proč by tam měla být prohlubeň? Se tam snad dá kryt, který bude zarovnaný se zemí a nikdo zakopávat nebude. A že by ten zarovnanej kryt někdo ukopl a uvolnil ho a byla tam díra, to je opravdu směšné. Už se ti někdy podařilo oddělat ten pogumovanej kryt, o kterej zakopáváme??
setchetka sagte 03/06/2009 15:08

rýha na kábly

ale pak by si zas stěžovaly že je to tam o něco málo prohloubené že o to zakopávají…
pane bože…řešíte vážně píčoviny….to by se musel rozrýt celý areál, a navíc by to stejnak asi nevydrželo. Jeden by o to zakopl, kábl by se dostal ven a už by to jelo. A zase by si lidi stěžovali že “zakopli o kabílek a rozbili si kolínko..bééééé”…
proboha, hlavně že si hrajete na “tvrdý metálisty” a řešíte takovýdle problémy jakože je v kotli vyvýšenina o kterou zakopáváte. Tak když nechcete být pošlapaný tak nekotlete. Hotovo, tečka.
nebula sagte 25/05/2009 13:47

Je,je!

Ma pravdu ten chlapec!
Jeaster sagte 24/05/2009 23:14

...

Ako ja som s tymi kablami nejake velke problemy nemal, skor sa dost debilne stoji v prvom (druhom/tretom) rade prave na mieste, kde je na nich ten kryt. Ale zeby sa na tom dalo spadnut to si neviem predstavit… A ked uz, tak si myslim, ze by nebol az taky problem urobit tam jednu ryhu, do ktorej by sa tie kable nacpali a zakryli niecim a bude z toho rovna plocha…
elmartin sagte 24/05/2009 18:14

Aristokrat

Naprostý souhlas.
To, že někdo poguje, je jedna věc, ale nemusí se pogařům mermomocí zvyšovat riziko úrazu položením krytu přímo doprostřed kotle.
elmartin sagte 24/05/2009 18:11

Thandar

ROFL :D:D:D
To je skvělej nápad, jen, aby si ti hygienici nezapoměli s sebou vzít ochranné pracovní pomůcky, aby to v tom kotlu přežili.:D
Thandar sagte 21/05/2009 11:13

?

U všech hadů a ježků, lidi, to jste se už definitivně zbláznili nebo co? Zakopávání o kabely, kotlení, pičoviny, bigbít… co ještě? Nechcete, aby po place běhal hygienik z měřákem na hluk, aby vás náhodou nebolela ouška? A nemělo by se zakázat grindcorovým kapelám zpívat o hovnech, protože by to někoho mohlo pohoršit? A když už mluvím o těch hovnech, neměl by v každé TOIce stát brigádník, co vám po vykonaném úkonu úslučně vytře vaši hovnem pomazanou řiť?
nebula sagte 20/05/2009 22:37

Ladoj

Ted jsem dohulil Jecka Herera,byl trochu nedosušenej.:-( Ale na kary jsem dost!

Login

Du hast noch keinen Account? Registriere dich hier

Hilfe

BBcode ist aktiviert

Obscure promotion

Loading events...