Rado řekl/a 14/08/2009 20:46
Death Fuck.ng Metal
Kedze pre mna bolo tento rocnik malo Death kapiel, tak sa tesim na koncert Cannibal Corpse, Dying Fetus, Evocation, Obscura 19.10.2009 v Bratislave !!! Berte to ako neskodnu reklamu :-)))) Ale aj tak Brutal Assault 2007 posunul latku co sa tyka kapiel dost vysoko !!! Pre mna to bol vrcholny rocnik ! Nadherne vyvazene zlozenie kapiel ! Hlavne http://tinyurl.com/lu4b3k [tinyurl.com]
Aj ten prekliaty zvuk sa da vykuzlit, ked tam nesedi nejaky “akoze zvukar” co chodi zvucit Lampionove sprievody a ohnostroje do Ciny !!! Spominam si, ze vtedy mali dobry zvuk aj Immolation, Vader, Satyricon, Madball…
Majte sa !
luke řekl/a 14/08/2009 18:14
blackmoon
…ten zo Sparku, alebo len zhoda mien?
luke řekl/a 14/08/2009 18:13
Pivo
Ach áno a na tento mínus by som celkom zabudol. Tak brutálne PODchladené a presýtené pivo som už dávno nepil. A to si nejak extra nepotrpím.
PigFlu řekl/a 14/08/2009 16:09
pivo
jojo kozlik to tam jistil…
blackmoon řekl/a 14/08/2009 14:46
zvuk,zvuk,zvuk
Jsem rád,že nemám špatné uši jen já.V loni byl zvuk mnohem lepší a dost možná,že to bylo dáno výraznějšími kapelami,kteří měli svoje zvukaře.Letos to byla katastrofa a je třeba apelovat na organizátory,aby to napravili a doufat,že se to na příští ročník zlepší a to samé platí o pivu,i když musím dát pochvalu za tmavého trkance,který neměl chybu.Byla to příjemná změna.
Nekrotroll řekl/a 14/08/2009 00:00
Thandar
Nevidim problém v tom se něčemu zasmát. Mě se tam taky kluci tlemili, když jsem si čmáral painty a ani trošku mi to nevadilo. Ale dobře to někdo vystihnul, že si tady připadá jak na módní policii.
luke řekl/a 13/08/2009 20:59
eddie666
z Brutalu boli správy na Prime, ČT neviem. Primu nájdeš na YouTube.com, stačí hľadat Brutal Assault 2009.
eddie666 řekl/a 13/08/2009 20:48
Reportáž
Zdarec všem. Slyšel jsem že na ČT byla z brutalu reportáž. Nevíte jestli je to pravda, kde by se to dalo najít nebo aspoň kterej den. Na stránkách ČT to nemužu najít.
Jináč Shindy moc díky, letos byl brutálek opět vynikající dovolená:-D
geny řekl/a 13/08/2009 18:49
fotky
Neměl by někdo fotky z Madball,Biohazard nebo Walls of jericho? Popřípadě pokud je někdo někde viděl…:D
luke řekl/a 13/08/2009 18:41
Hlasitost
Ja som teda s hlasitostou problem nemal. Bez spuntov a dokonca som sa bez problemov rozpraval s kamoskou tak 5-10m od circle pitu.
Na takych Slayer to bolo bez šance. Ja by som povedal, že hlasitosť kapiel, na ktorých som bol, bola OK.
perys řekl/a 13/08/2009 16:35
to flames
no právě, myslim že není nutný se dostat až k prahu bolesti
ale netvrdim že celou dobu, do opoledne to bylo povětšinou ok
Mordofatal řekl/a 13/08/2009 16:20
hluk
No neviem, ale minuly rok sa mi zdal o dost hlucnejsi BA, tento rok som to v pohode zvladal v prvej rade bez stuplov, len zopar kapiel to malo moc nahlas… ale mozno sa mi len zhorsil sluch :)
flames řekl/a 13/08/2009 16:12
hlasitě?
No asi mám posunutý práh bolesti, ale mně přišly ty kapely vesměs dost potichu, žádné ozvuky v uších tak typické pro kluby, takže nevim, nevim…
perys řekl/a 13/08/2009 15:25
zvuk - ztišit plís
s tím zvukem je to těžký. Předchozí ročníky byl většinou super zvuk od našich, a zprzněnej od zvukařů tý který kapely. Letos bych řekl obráceně, ale celkově se nechalo (mimo tuším Raunchy nebo něčeho odpoledne na ObscureStege, kdy to nějakej řízek v kovbojskym klobouku fakt nařval jak smyslů zbavenej).
Pro mě to celkem šlo, až na to že rok co rok stoupá celková hlasitost setů a tentokrát je to na hraně kdy se to nechá bez špuntů v uších se zaťatými zuby i pěstmi ustát…
luke řekl/a 13/08/2009 10:13
BA 2009 z pohľadu panica :D
Tak, keďže toto bol môj prvý Brutal a festivalových skúseností mám pomenej - RfP, Topvar Rockfest a tohtotočný MOR, budem hodnotiť podľa toho. Najprv + a -
+ výber kapiel, potešil *core a thrashové veci. Zaujali ma aj mäkššie veci typu Ashes You Leave
+ zadný kemp (kemp 2?), nebola tam hlava na hlave
+ celkom slušný výber festivalového jedla za zhruba rozumné ceny
+ horror stan (ale chcelo by to projektor, do takého prítmia to už utiahne. Alebo TV so spätnou projekciou
+ programova kartička s kľúčenkou - geniálny nápad
+ rakety pri pódiách
+ palety
——Mínusy—————
- ZVUK, kriste Shindy, ak sa ľudia na to sťažujú rok čo rok? MOR bol nazvučený skvele, toto hralo často ako repáčiky Genius za 3 kilá. Občas sa to dalo, ale fakt, že moje PC hrá lepšie. A to by nemalo! Zrovna pri extrémnejších žánroch to bol veľký hlukový bordel
- žiadne TOI TOIky pri druhom kempe. Prečo???
- žiade svetlo pri druhom kempe
- žiadna Cola, voda etc. pri pivných stánkoch. Na MOR to šlo, prečo nie aj tu? Aby som lozil cez celý areál k vstupu kde som si limonády potom všimol?
- securiťáci pri pódiu, tiež som jedného videl ako nevyberaným spôsobom odnáša niekoho za zábranami
- TOI TOIky v kempe boli fakt brutal (údajne, od kamarátky čo tam bola so mňou)
A to je všetko čo ma tak napadá. Ako odpanenie to bolo brutálne ;) a fesťák som si užil. A ešte pre všetkých grinderov a extrémistov, ktorý si myslia, že počuť melódiu v hudbe je zle - naserte si ;). Osobne zase nemusím brutality typu Beneath The Massacre, ale tak čo, šiel som na pivo, obed, do stanu si oddýchnuť. Aký problém?
A moja veľká prosba (ktorá by asi potešila viacerých čo majú radi thrash): LAMB OF GOD. Neviem či tu vôbec niekedy koncertovali. Slayer tu bol posledne pred trištvrte rokom…
V každom prípade díky za super fesťák!
AdamKrempl řekl/a 13/08/2009 09:55
Fotky
Fotky z letošního Brutal Assaultu na www.dracek666.ic.cz
AdamKrempl řekl/a 13/08/2009 09:54
Fotky
Fotky z letošního Brutal Assaultu na www.dracek666.ic.cz
Thandar řekl/a 13/08/2009 09:48
...
Sakra, nikdo se tady do žádnýho stylu nenaváží, ale sorry, pokud vidím něco, co vypadá funny, tak se prostě směju. Já nemám nic proti blacku (zrovna teď si v práci sjíždím Immortal…) ani jinýmu stylu, ale pokud vidím v parnu někoho, komu se roztýká bordel po ksichtě nebo mezi stovkou ožralců holku v černé vampýrské róbě, tak si nemůžu pomoct.
deathjumper řekl/a 13/08/2009 09:31
hardcore for life!
mne sa väčšie zastúpenie hardkoru na assaulte páči. či už vo forme deathcoru, thrashcoru, metalcoru abo nyhc. ako sa hovorí sto ľudí, sto chutí. tak isto je to brutálna muzika a myslím, že to na assault patrí a asi nie som sám. ja osobne nepočúvam black metal, nič mi to nedáva. keď hral black, jednoducho som išiel na pejvo, tak či tak sa tam nedalo stáť celý deň a pozerať na všetky kapely. inak ročník vydarený, nemám žiadne výhrady, napokon sa tam teším každý rok, takže čo sa budem sťažovať. jediná výhrada asi len ku zvuku carnifex.. toho chlapa ukameňovať polystirénom, keby sa nedívam na činely, tak neviem, na ktorý udiera. mohol byť z toho väčší masaker.. inak to bolo allright..
Merci řekl/a 13/08/2009 00:10
Brutální dovolená
Shindy, moc díky za opět skvělý zážitek a nejlepší dovolenou. Hnípání ve stanu moc nemusím, ale za ty kapely a atmosféru to stojí. Speciálně chci poděkovat za Neguru, v ty bych nedoufala ani v nejdivočejších snech, jsou to moji šamani. Dál mě odrovnali úžasní umrtvující Skepticism, bezchybní Opeth, české velké překvápko FDK, Novembers Doom, Agathodaimon, Marduk, Ador Dorath, Eternal Deformity… Celkově bych neměla výhrady, organizace, dramaturgie - skvělá. Až na ten zvuk!! Ten mi opravdu kazil dojem, příště, prosím, lepšího zvukaře. Když už dovezeš tak úžasné kapely, tak ať jim a potažmo nám to zvukař nekazí takovou “kvalitou”, kterou bych čekala u akce okresního formátu, nikoli tak kvalitního festivalu. Naopak, co mě potěšilo, byly sprchy umístěné v kempu, člověk se nemusel se všema těma serepetičkama protloukat přes securiťáky a měl to i blíž. A fajn jsou taky schůdky k areálu.
Satanžel, u lidí je tradiční, že raději, než by pochválili kvalitní práci, budou jen nadávat a omezovat ostatní. Někteří si zřejmě nevšimli, že i metal má několik žánrů a na Brutal jezdí příznivci nejrůznějších z nich. Ale podle nic asi my, co neposloucháme klasickej death nebo grind, prostě nemáme nárok. Toho doomu je už tak tam dost málo, ale taky neřvu, ať je ho víc, jsem ráda, že i s tím málem si přijdu na své a o to kvalitněji. Prostě někteří nejsou jen vylité hlavy, které se ožerou do němoty a pak je jedno, co tam hraje, hlavně, když je to dost rychlé. Čímž nechci říct, že třeba death je jen pro vylité hlavy, prostě bych to nechala, jak to je, myslím, že to Shindy mixuje dost kvalitně, aby si každý přišel na své. Taky neříkám, ať některé žánry vypadnou na úkor těch mých… Akorát, co uznávám, že docela chápu grindery, i když grind vůbec neposlouchám… Je fakt, že na festu bylo dost HC kapel a i já jsem si uvědomovala, že při průchodu areálem neslyším žádné kvičení jako dřív. :-) Shindy, tak jim tam, prosim tě, dej příště nějaký dvě kapely po ránu, já si aspoň v klidu nakoupím a nasnídám se a nebudu se muset stresovat, že nestihnu maséry typu FDK. ;-)
Každopádně, že si tady každej bude prosazovat to svoje, s tím jsem počítala, ovšem, že si na BA fóru budu připadat jako v módní policii na stránkách Blesku, to je tedy silné kafe. Ať si každej užije fesťák po svým, ne? Kde jinde by měl mít prostor na sebe navěšet co chce a zlíčit se jak chce. Odkdy metalistům takovýto věci vadí? Pokud na sobě chce mít šaty nebo cokoli a potit se v tom vedru je to jeho/její věci, pokud se další den převleče do čistýho a nesmrdí mi v tom propoceným pod nos. Mimoto nikdo takovej mi svým smradem nepřekážel, kdežto tuctovky v tričkách a nudní borci oblečení nalehko mi to tom davu občas svým smradem pěkně kazili zážitky z kapel. Jinak já zas nemusím pruhovaný kraťasáře a podobný typy v bílých tričkách, ale nenapadlo by mě to tady vytahovat.
Nekrotroll řekl/a 12/08/2009 18:41
to Spea tomsfoto
Budeš tam mít i nějaký fotky fans?:)